Krakersy z camembertem.

Na spotkanie z przyjaciółmi. Na przekąskę. Prosto i wykwintnie.

Choć za serami pleśniowymi nie przepadam, w takiej wersji – ze słonym krakersem i słodką konfiturą – uwielbiam. Coś jest w tych przełamanych, kontrastowych smakach, że podbijają moje kulinarne podniebienie.

Krakersy.

Krakersy z camembertem i konfiturą.*

  • 1 opakowanie solonych krakersów,
  • 1 ser camembert (lub inny pleśniowy o delikatnym smaku),
  • słoiczek konfitury malinowej bądź żurawinowej.

Ozdabiamy krakersy plasterkiem sera oraz odrobiną konfitury. Podajemy od razu.

* Możemy kombinować ze smakami zarówno sera, jak i konfitury.

Krakersy.

Tagi:

Komentarze: 4

  1. codojedzenia 31 sierpnia, 2014 at 07:26 Reply

    A ja nauczyłam się jeść sery pleśniowe w Szwecji, bo tutaj to przepadają za serami wszelakiej maści. Z konfiturą są pyszne! I jak piszesz wykwintnie na przekąskę

  2. Siwa 3 września, 2014 at 18:56 Reply

    Wyglądają bardo apetycznie. Uwielbiam takie proste, a pyszniutkie pomysły :)
    Pozdrawiam,
    siwapiecze.blogspot.com

  3. Madziulka 3 września, 2014 at 21:02 Reply

    Gosiu wczoraj zrobiłam dla rodziców i przyjaciół na mecz Polski takie cuda podpatrzone u Ciebie. Znikły krakersiki tak szybko jak się pojawiły ;) pyszotka, polecam !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *